Harvest Sun

Harvest Sun


Nu är Harvest Sun tillbaka på cc igen.

I början av 2000-talet samlade Johan Nordström ett antal begåvade musiker kring låtar som han hade skrivit samtidigt som han turnerade land och rike runt som gitarrist i Sigge Hills band.

En EP spelades in och Harvest åkte runt med ett hästsläp och spelade på små scener runt om i Gävleborg. 2002 fick bandet fick pris som årets bästa Gävleband av Musikhuset i hemstaden.

Åren går. En dag när Ove ska städa bland sina hårddiskar hittar han bortglömda och omixade inspelningar med HARVEST SUN. Ove lyssnar igenom låtarna och blir exalterad när han hör hur bra de låter. Han mixar snabbt ner dessa och skickar till resten av bandet som inom kort står i replokalen igen.

Nya låtar tillkommer, nu även från Lennart och Ove. Bara efter några veckor görs flera mindre gig inför entusiastisk publik. Bandet bestämmer sig för att spela in ett album som färdigställdes 2014. HARVEST SUN albumdebuterar med DEAD MAN'S TOWN, fjorton år efter att bandet bildades.

HARVEST SUN'S musik har tydliga rötter i country och rock och förvaltar denna tradition där artister som Steve Earle och Ryan Adams är amerikanska motsvarigheter. Det handlar om en kärleksfull hållning till ett genuint låthantverk med organiska arrangemang, där den mänskliga touchen är lika självklar som uppenbar.

Musik/video:
https://www.youtube.com/watch?v=wmhO0l-K11A

Harvest Sun:
Johan Nordström
Sång och gitarr
Ove Andersson
Elgitarr, munspel och kör
Lennart Wastesson
Pedal Steel, mandola och kör
Johan Mildner
Trummor och kör
Andreas Segemark
Bas och kör

Välkomna.


Samarbete med Studiefrämjandet.

Good to know


Datum: Onsdag 24 oktober
Tid: 20.00 - 22.00